Home
Alice Stolk
Werken
Filosofie
CV en Agenda
Contact
 

Filosofie

Beeldend bezig zijn is voor Alice Stolk  sinds haar jeugd al een belangrijk gegeven. Het plastisch vormgeven d.m.v. boetseren met klei of was; het zoeken naar de uiteindelijk voor haar juiste vorm of houding in de totstandkoming van een beeld houdt haar bezig om tot een steeds beter resultaat te komen. Belangrijk voor haar is dat de beelden iets vertellen over de persoon achter het model in houding of uitstraling.

Van de bronzen beelden maakt zij mallen en de beelden worden in een oplage van maximaal
8 exemplaren gegoten. Het gehele proces inclusief de afwerking, houdt zij geheel in eigen hand.

Bronsgieterij Stijlaart staat garant voor een hoogwaardig gegoten beeld.

In haar stenen beelden komt meer een synthese naar voren tussen figuratief en abstract. Een plastisch interessant gedeelte van het lichaam wordt hierbij belicht. De vorm van de steen speelt mee in de totstandkoming van het beeld.Daarbij blijft de ruwe steen gedeeltelijk onbewerkt, maar speelt mee in de vorm. Voor de stenen beelden gebruikt zij albast, serpentijn en marmer. Alle beelden zijn geschikt voor zowel plaatsing binnen als buiten, behalve die van albast.

Naast haar vrije werk maakt Alice ook beelden in opdracht voor bedrijven en particulieren, waar bij in onderling overleg het beeld met een bepaald thema of onderwerp tot stand komt.

 


 


 
Copyright 2008 © Alice Stolk - Beeldend Kunstenaar